Terug naar het overzicht

Topics zakelijke rechten in het nieuwe Burgerlijk Wetboek: eigendom | mede-eigendom | burenhinder | erfdienstbaarheden | vruchtg

Betalend
Webinar on demand

Beschrijving


Eigendom, mede-eigendom, burenhinder, erfdienstbaarheden, vruchtgebruik, recht van opstal en erfpacht zijn zakelijke rechten waarmee de praktijkjurist dagelijks wordt geconfronteerd. Door de wet van 4 februari 2020 worden een aantal van deze rechten inhoudelijk gewijzigd, aangepast en gemoderniseerd. De wet werd in het Staatsblad gepubliceerd op 17 maart 2020 en wordt voor deze bepalingen van kracht op 1 september 2021. In de opleiding wordt een grondig overzicht gegeven van de wetswijzigingen. De wetswijzigingen worden gekaderd binnen de huidige wettelijke bepalingen. De opleiding wordt gegeven vanuit de praktijk met talrijke praktische voorbeelden. Als emeritus-vrederechter met 32 jaar ervaring zal de spreker ook vanuit zijn praktijkervaring de nieuwe wettelijke bepalingen kritisch evalueren.

Doorlooptijd 240 minuten
Erkende uren 4
Lesgever(s) Walter Niewold
Interessant voor Bemiddelaar & Syndicus

Voorwaarden


  • Deze vorming maakt geen onderdeel van het gratis aanbod van de BIV. De BIV-voorwaarden voor gratis vorming zijn niet van toepassing. Informeer bij de vormingsverstrekker of u in aanmerking komt voor hun gratis vorming.
Confocus bvba

Georganiseerd door
Confocus bvba

Inschrijven