Terug naar het overzicht

Optimalisatie van vennootschappen: fiscaal interessant?

Betalend
Webinar on demand

Beschrijving


Er wordt vaak gezegd dat ons fiscaal systeem peperduur is… Dat hoeft zo niet te zijn wanneer men op verstandige wijze en met de nodige investerings- en financiële planning aan bedrijfsbeleid doet.

De belastingdruk in ons fiscaal systeem vereist voldoende kennis om op bedrijfseconomisch én fiscaal verantwoorde wijze de vruchten van een vennootschap te kunnen ontvangen.

In dit webinar on demand reiken we praktische tools aan waarmee op eenvoudige wijze gelden uit de vennootschap kunnen gehaald worden op de meest financieel- en fiscaal-efficiënte wijze.

Dit webinar is te bekijken tussen 1 januari 2023 en 31 december 2023 in het kader van de permanente vorming voor vastgoedmakelaars voor het kalenderjaar 2023. Je kan het webinar bekijken waar en wanneer je wil.

De volgende punten komen aan bod in dit webinar on demand van 2u30:

1. Inleiding: de antimisbruikbepaling(en)2. Vruchtgebruik3. Verkoop van vennootschap met pand4. Verhuur van pand aan de eigen vennootschap5. Optimalisatieresten aanrekenen6. Fictieve debet intresten vermijden door wegwerking R/C debet7. Auto uit vennootschap halen en huur/kost aanrekenen

Over de docent

Jouw vakexpert voor deze opleiding is Johan Kemps. Johan is licentiaat in de rechten en heeft zijn eigen advocatenkantoor Kemps & Vanstraelen sinds 1996. Bovendien is hij sinds 2012 docent in de opleiding vastgoedmakelaar en bedrijfsbeheer voor diverse fiscale vakken. Een ervaren docent die jou op een zeer praktijkgerichte manier de inhouden kan overbrengen!

Programma

1. Inleiding: de antimisbruikbepaling(en)2. Vruchtgebruik3. Verkoop van vennootschap met pand4. Verhuur van pand aan de eigen vennootschap5. Optimalisatieresten aanrekenen6. Fictieve debetintresten vermijden door wegwerking R/C debet7. Auto uit vennootschap halen en huur/kost aanrekenen

Doorlooptijd 120 minuten
Erkende uren 2
Lesgever(s) Johan Kemps
Interessant voor Bemiddelaar & Syndicus

Voorwaarden


  • Deze vorming maakt geen onderdeel van het gratis aanbod van de BIV. De BIV-voorwaarden voor gratis vorming zijn niet van toepassing. Informeer bij de vormingsverstrekker of u in aanmerking komt voor hun gratis vorming.
Syntra Antwerpen & Vlaams-Brabant

Georganiseerd door
Syntra Antwerpen & Vlaams-Brabant

Inschrijven