Terug naar het overzicht

GOEDERENRECHT

Betalend
Webinar on demand

Beschrijving


GOEDERENRECHT: algemene bepalingen betreffende zakelijke rechten I publiciteit van zakelijke rechten I indeling van goederen I eigendomsrecht I mede-eigendom: algemene bepalingen betreffende zakelijke rechten I publiciteit van zakelijke rechten I indeling van goederen I eigendomsrecht I mede-eigendom

Door de wet van 4 februari 2020 werd een nieuw boek 3 van het Burgerlijk Wetboek goedgekeurd. Het oude boek 2 en 3 werd volledig herschreven en aangepast. De wet werd in het Staatsblad gepubliceerd op 17 maart 2020 en wordt van kracht op 1 september 2021. Het onderwerp is dus brandend actueel. Heel wat verandert. De zakenrechtelijke regels van het Burgerlijk Wetboek worden geactualiseerd en aangepast aan de noden van de hedendaagse samenleving. In dit eerste gedeelte wordt ingegaan op de algemene bepalingen, de aangepaste en herschreven met betrekking tot de publiciteit van zakelijke rechten. Daarnaast worden de algemene principes van het eigendomsrecht op een rijtje gezet. In het hoofdstuk mede-eigendom wordt ook ingegaan op het appartementsrecht of de gedwongen mede-eigendom van gebouwen en groepen van gebouwen. Hierbij wordt ook aandacht besteed aan de wetsaanpassingen ingevolge Covid en de rechtspraak van het Grondwettelijk Hof. In de opleiding wordt een grondig overzicht gegeven van de wetswijzigingen. De wetswijzigingen worden echter ook gekaderd binnen de huidige wettelijke bepalingen, zodat een globaal overzicht mogelijk is. De opleiding wordt gegeven vanuit de praktijk met talrijke praktische voorbeelden en een kritische evaluatie.

Doorlooptijd 180 minuten
Erkende uren 3
Lesgever(s) Walter Niewold
Interessant voor Bemiddelaar & Syndicus

Voorwaarden


  • Deze vorming maakt geen onderdeel van het gratis aanbod van de BIV. De BIV-voorwaarden voor gratis vorming zijn niet van toepassing. Informeer bij de vormingsverstrekker of u in aanmerking komt voor hun gratis vorming.
Confocus bvba

Georganiseerd door
Confocus bvba

Inschrijven