Terug naar het overzicht

Gelijke Kansen bij Huurwoningen - voor makelaars

Gratis
E-learning

Beschrijving


We hebben allemaal recht op een menswaardige woning. Helaas krijgt niet iedereen gelijke kansen om te huren. Volgens onderzoek gebeurt discriminatie op de huurwoningmarkt op basis van etnische herkomst, fysieke beperking en gender nog te vaak.

Heb jij de vraag al gekregen om mensen uit te sluiten die een nieuwe woning zochten? Dan weet je hoe uitdagend het is om daar mee om te gaan als vastgoedmakelaar.  

 

Toch kan jij discriminatie op de huurwoningmarkt leren aanpakken. En je staat er niet alleen voor! Stad Antwerpen ondersteunt je daarbij en ontwikkelde speciaal daarvoor deze e-learning, die bovendien erkend is als permanente vorming voor vastgoedmakelaars door het Beroepsinstituut van Vastgoedmakelaars (BIV).

Binnen deze opleiding leer je meer over discriminatie en de achterliggende mechanismen, de antidiscriminatiewetgeving toegepast op de huurwoningenmarkt, wat je wanneer binnen het proces mag vragen en wat mogelijke sancties zijn wanneer je discriminerend gedrag vertoont. Ook krijg je tips en handig advies voor een toegankelijke huurwoningenmarkt.

De stad zet zich in voor een eerlijke huurwoningmarkt voor iedereen, los van gender, leeftijd, levensbeschouwing of religie, seksuele voorkeur, etnisch-culturele achtergrond of beperking. Volg de opleiding en zorg mee voor gelijke kansen op de huurwoningmarkt.

 

Doorlooptijd 30 minuten
Erkende uren 0,5
Language Nederlands
Interessant voor Bemiddelaar

Voorwaarden


  • Deze vorming maakt geen onderdeel van het gratis aanbod van de BIV. De BIV-voorwaarden voor gratis vorming zijn niet van toepassing. Informeer bij de vormingsverstrekker of u in aanmerking komt voor hun gratis vorming.

Georganiseerd door
stad Antwerpen

Inschrijven