Terug naar het overzicht

Balanslezen voor niet-financiële professionals: op 5 uren wegwijs in een balans!

Betalend
Webinar on demand

Beschrijving


ON DEMAND WEBINAR: Balanslezen voor niet-financiële professionals: op 5 uren wegwijs in een balans!Duurtijd: 5uKostprijs: 275€ excl. BTW

Dhr. Peter Vermeiren (Senior Manager Transaction Advisory Services, Grant Thornton Bedrijfsrevisoren CVBA)

InleidingNa het overlopen van het cursusprogramma, wordt even stilgestaan bij de noodzaak en de voordelen van het analyseren van jaarrekeningen.

De jaarrekeningHet algemeen concept van een jaarrekening wordt toegelicht, waarbij ook de drie delen van de jaarrekening (balans, resultatenrekening en toelichting) onder de loep genomen worden. Activa, passiva, kosten en opbrengsten worden besproken, met aandacht voor waarderingsregels en de impact hiervan op de gerapporteerde cijfers. Aan de hand van voorbeeldboekingen wordt geïllustreerd hoe een dubbele boekhouding werkt en hoe finaal deze boekingen gerapporteerd worden in balans of resultatenrekening.

Balanslezen 2.0In dit hoofdstuk gaan we nog een stap verder en bekijken we hoe we op basis van de jaarrekening veel gebruikte begrippen zoals bedrijfskapitaal (working capital) en netto financiële schuld (net financial debt) kunnen bepalen.Verder staan we stil bij het opstellen van een cash flow analyse en het herwerken van de resultatenrekening om EBITDA en EBIT te bepalen. Tenslotte bekijken we mogelijke normalisaties en de impact hiervan op bedrijfskapitaal, netto financiële schuld en EBITDA.

Ratio-analyseTenslotte overlopen we de meest gebruikte ratio’s, die ons in staat stellen om ons een beeld te vormen van de financiële gezondheid van de geanalyseerde onderneming. Dit wordt verder aangetoond door middel van een aantal voorbeelden.

Doorlooptijd 300 minuten
Erkende uren 5
Lesgever(s) Dhr. Peter Vermeiren (Senior Manager Transaction Advisory Services, Grant Thornton Bedrijfsrevisoren CVBA)
Interessant voor Syndicus

Voorwaarden


  • Deze vorming maakt geen onderdeel van het gratis aanbod van de BIV. De BIV-voorwaarden voor gratis vorming zijn niet van toepassing. Informeer bij de vormingsverstrekker of u in aanmerking komt voor hun gratis vorming.
Confocus bvba

Georganiseerd door
Confocus bvba

Inschrijven