Terug naar het overzicht

Antidiscriminatiewetgeving voor de vastgoedmakelaar

Betalend
Webinar on demand

Beschrijving


In dit webinar on demand van twee uur staan we stil bij de toepassingen van de antidiscriminatiewetgeving op de woninghuurmarkt. We staan stil bij dit actueel thema en hoe je dit als vastgoedmakelaar moet aanpakken.

We gaan uit van concrete voorbeelden en situaties en bekijken daarbij telkens de wettelijke basis. We starten met een korte theoretische toelichting bij de wettelijke basisprincipes. Aan de hand van praktische cases tonen we je hoe je het best reageert als jouw verhuurder discriminerende eisen stelt.

Je krijgt een antwoord op de vraag hoe je jouw dagelijkse praktijk verzoent met de wettelijke vereisten en dit zowel burgerrechtelijk als deontologisch.

  • Inleiding: wat is discriminatie?
  • Soorten discriminatie
  • Discriminatie in huisvesting als actiedomein
  • Discriminatie in huisvesting: verboden opdracht tot discriminatie
  • Discriminatie in huisvesting: geoorloofde informatie voor selectie
  • Discriminatie in huisvesting: solvabiliteit van de huurder

Over de docent

Jouw vakexpert voor deze opleiding is Johan Kemps. Johan is licentiaat in de rechten en heeft zijn eigen advocatenkantoor Kemps & Vanstraelen sinds 1996. Bovendien is hij sinds 2012 docent in de opleiding vastgoedmakelaar voor diverse vakken. Een ervaren docent die jou op een zeer praktijkgerichte manier de inhouden kan overbrengen!

Doorlooptijd 120 minuten
Erkende uren 2
Lesgever(s) Johan Kemps

Voorwaarden


  • Deze vorming maakt geen onderdeel van het gratis aanbod van de BIV. De BIV-voorwaarden voor gratis vorming zijn niet van toepassing. Informeer bij de vormingsverstrekker of u in aanmerking komt voor hun gratis vorming.
Syntra Antwerpen & Vlaams-Brabant

Georganiseerd door
Syntra Antwerpen & Vlaams-Brabant

Inschrijven