Terug naar het overzicht

Aansprakelijkheid(sverzekering) van de aannemer en de bouwpromotor

Betalend
Webinar on demand

Beschrijving


Het privaatrechterlijk aannemingsrecht is meer dan 200 jaar oud en werd amper gewijzigd. Omwille van het uitblijven van een actualisering is er geen andere weg dan gebruik te maken van andere rechtsbronnen. Denk dan aan de contractuele vrijheid van partijen, rechtspraak die zich op bepaalde gebieden heeft ontwikkeld en een aantal gewoonten die zich in de sector op regelmatige wijze voordoen.

Het privaatrechterlijk aannemingsrecht en dan meebepaald de aansprakelijkheid van de aannemer is derhalve als wettelijke basis uitermate beperkt. Hoe beoordelen we de 10-jarige aansprakelijkheid? Hoe beoordelen we kleine gebreken?

Deze online videocursus biedt de deelnemers praktijkgerichte inzichten aan de hand van recente ontwikkelingen en rechtspraak inzake aansprakelijkheid van de aannemer. De focus ligt op veel voorkomende casussen en praktijkvoorbeelden, belicht vanuit het oogpunt van de expert vastgoedrecht.

DOCENT

mr. Ludo Ockier | Expert vastgoedrecht - Advocaat-vennoot - Ockier & partners

THEMA'S

Volgende onderwerpen worden uitgebreid toegelicht:

  • Algemeen: de aannemingsovereenkomst
  • Contractuele aansprakelijkheid van de aannemer tot de aanvaarding van de werken
  • Contractuele aansprakelijkheid van de aannemer na de aanvaarding van de werken
  • Woningbouwwet 
  • Verzekeringen in de bouwsector
Doorlooptijd 81 minuten
Erkende uren 1
Lesgever(s) Ludo Ockier
Interessant voor Bemiddelaar & Syndicus

Voorwaarden


  • Deze vorming maakt geen onderdeel van het gratis aanbod van de BIV. De BIV-voorwaarden voor gratis vorming zijn niet van toepassing. Informeer bij de vormingsverstrekker of u in aanmerking komt voor hun gratis vorming.
Portalus.Video

Georganiseerd door
Portalus.Video

Inschrijven