BIV

Onderwerpen die te maken hebben met het Instituut

U bent hier

Inschrijven voor vormingen

Inschrijven voor vormingen

Aangemaakt op: 19/12/2017
Laatste update: 10/04/2020

Voor de erkende vastgoedmakelaar is de vormingsplicht één van de meest gekende verplichtingen uit de Plichtenleer. Oorspronkelijk kon je enkel aan je vormingsplicht voldoen door deel te nemen aan vormingen georganiseerd door het BIV. Sinds de Nationale Raad echter besloot om het vormingsaanbod kwalitatief en kwantitatief te verruimen door vormingen van externe vormingsverstrekkers te erkennen via Edux, het vormingsbeheerplatform van het BIV, zijn er in het gecentraliseerde aanbod van erkende vastgoedvormingen een heel pak vormingen te vinden. 

Een vorming kiezen

Zoals steeds schrijf je je via onze website voor een vorming in. Log eerst even in en dan kan je verder.

Kies een vorming uit het erkende aanbod. Je hebt hiervoor verschillende zoek- en filtermogelijkheden ter beschikking. Je ziet al meteen wanneer de vorming wordt georganiseerd en of er nog vrije plaatsen zijn. Klik op de vorming van je keuze.

Er zijn 2 soorten vormingen:

  • de gratis vormingen aangeboden door het BIV, ook wel BIV-vorming genoemd;
  • de erkende vormingen aangeboden door andere erkende vormingsverstrekkers.
Je herkent BIV-vormingen aan het BIV-logo en de vermelding "aangeboden door het BIV".

 

Inschrijven voor een erkende vorming

Onder de vormingsinfo vind je opnieuw het overzicht van de beschikbare lesmomenten; waar en wanneer de vorming wordt georganiseerd. Klik op “Schrijf je in”.

Is de vorming van je keuze een BIV-vorming, dan schrijf je je rechtstreeks en met één druk op de knop in via onze website, tenminste als je voldoet aan onderstaande voorwaarden. Indien de vorming geen BIV-vorming is, beland je op het inschrijfformulier op de website van de vormingsverstrekker.

Opgelet: als het gaat om een BIV-vorming, dan ben je na een klik op de inschrijfknop meteen ingeschreven. Dit in tegenstelling tot bij andere erkende vormingen, waar je naar een inschrijfformulier op de website van de vormingsverstrekker wordt geleid.

We kunnen niet garanderen dat het inschrijven op andere websites dan BIV.be vlekkeloos verloopt. Kom je problemen tegen buiten de BIV.be-website om, contacteer dan de vormingsverstrekker zelf.

Gratis BIV-vorming volgen: voorwaarden

Er zijn een aantal voorwaarden van toepassing waaraan je moet voldoen om BIV-vorming te kunnen volgen.

Was dit artikel nuttig?