BIV

Onderwerpen die te maken hebben met het Instituut

U bent hier

Een inschrijving voor BIV-vorming annuleren

Een inschrijving voor BIV-vorming annuleren

Aangemaakt op: 26/01/2021
Laatste update: 03/02/2021
Dit artikel handelt enkel over uitschrijven voor de (gratis) BIV-vormingen. Uitschrijven voor een andere vorming doe je op de manier die de organisator in kwestie vraagt.

Dat de gratis BIV-vormingen populair zijn onder vastgoedmakelaars, is een publiek geheim. Wanneer er plaatsen beschikbaar zijn, moet je er meestal snel bij zijn om je in te schrijven.

Het spreekt dan ook voor zich dat er enkele mechanismen actief zijn om ervoor te zorgen dat de gratis BIV-vormingen maximaal effectief gevuld kunnen worden.

 • Je kan je bijvoorbeeld snel en rechtstreeks inschrijven voor een BIV-vorming, rechtstreeks vanuit onze BIV-website.
 • Ook hebben we vormingssessies waar je last-minute voor kunt inschrijven, duidelijker in de kijker gezet in ons vormingsaanbod. Je kunt de lesmomenten die zéér binnenkort plaatsvinden, herkennen aan een oranje gekleurd datumblokje en je kunt het aanbod filteren om enkel vormingen te zien die vandaag, morgen, overmorgen, deze week, ... plaatsvinden. 
 • En verder riepen we enkele voorwaarden in het leven waar je als BIV-lid aan moet voldoen om je te kunnen inschrijven voor deze gratis BIV-vormingen. Eén van die voorwaarden is het feit dat je tijdig moet afmelden als je niet aanwezig kunt zijn, omdat wie ongemeld afwezig is, een stoel inneemt die wél had kunnen gevuld worden.

Het is op dit laatste dat we voortgeborduurd hebben om ervoor te zorgen dat er zo weinig mogelijk stoeltjes leeg blijven. We maakten het namelijk mogelijk dat wie zijn inschrijving (tijdig) wenst te annuleren, dit zelf in enkele muiskliks kan via zijn account. Hoe het werkt, bespreken we in dit artikel.

Overzicht van inschrijvingen

In je BIV-account vind je onder het menu "Vorming" een link naar het overzicht van je inschrijvingen voor BIV-vorming in de komende weken of maanden. 

In dit overzicht bevinden zich dus enkel de gratis BIV-vormingen. Heb je ook nog een inschrijving lopen voor een vorming van een andere vormingsverstrekker, dan vind je dit hier niet terug. Met dit overzicht willen we vergetelheden vermijden.

We tonen hier:

 • de titel/naam van de vorming,
 • de vormingsverstrekker,
 • het aantal uren waarvoor de vorming meetelt in het kader van je vormingsplicht,
 • de datum van het lesmoment waarvoor je je hebt ingeschreven,
 • het tijdstip waarop de vorming plaatsvindt, 
 • en een actie die je kan uitvoeren (indien mogelijk)  

Screenshot uitschrijven BIV-vormingen

Uitschrijven

Je ziet het al in de bovenstaande afbeelding: uitschrijven doe je met de rode actielink "Uitschrijven".

Dit is wat er dan gebeurt:

 • Je inschrijving voor het gekozen lesmoment van de vorming wordt geannuleerd.
 • Je ontvangt hier een bevestiging van in de berichtenbox van je account en/of in je mailbox.
 • Jouw plaats in kwestie komt na enkele minuten al terug vrij in het vormingsaanbod op de BIV-website.

De functie "Uitschrijven" is beschikbaar tot en met het einde van de vierde dag vóór aanvang van de vorming. Hieronder geven we dit visueel weer om alle mogelijke verwarring hierover weg te nemen. De periode waarin je kan uitschrijven, is groen. Tijdens de rode dagen kan je niet meer uitschrijven.

Uitschrijven deadline tot en met 4 dagen voor de dag van de vorming.

Ben je te laat om je uit te schrijven, dan staat er (in de plaats van de actielink "Uitschrijven") een melding die aangeeft dat de deadline om uit te schrijven voorbij is. We verwachten dan dat je aanwezig bent. Is dat niet het geval, word je genoteerd als ongemeld afwezig en verlies je voor een jaar de mogelijkheid om gratis BIV-vorming te volgen.

In geval van overmacht of ziekte, en enkel dan, kan je nog contact opnemen met het team dat de vormingen organiseert en zal geval per geval bekeken worden.

Was dit artikel nuttig?