Praktijkmodule kandidaat asbestdeskundige inventarisatie (8u)

Organisator: SBM
Interessant voor: Syndicus Bemiddelaar
Deze vorming is: Betalend
Aantal erkende uren8.00

Omschrijving

In de loop van 2022 wordt het verplicht om een asbestattest te hebben bij de verkoop van gebouwen en woningen ouder dan 2001. Uiterlijk tegen 2032 moet iedere eigenaar van een gebouw beschikken over een asbestattest waar bij verhuur van de woning de eigenaar een kopie moet bezorgen aan de huurders.

Voor de opmaak van dit “asbestinventarisattest“ zal beroep moeten gedaan worden op “gecertificeerde asbestdeskundigen inventarisatie”, want enkel zij zullen een geldig attest kunnen opmaken.

Na het volgen van een verplichte opleiding bij een erkende certificatie-instelling en het slagen in het examen zullen kandidaten asbestdeskundigen kunnen gecertificeerd worden.

Bent u kandidaat asbestdeskundige dan moet u alvorens te starten met deze verplichte opleiding over een goede basiskennis asbest beschikken. Deze basiskennis kunt u verwerven hetzij door zelfstudie en ervaring hetzij door  een opleiding te volgen.

Wanneer u beschikt over de vereiste basiskennis dan is het zeker nog altijd een aanrader om de hier aangeboden optionele praktijkmodule te volgen.

Beschikt u niet over de vereiste basiskennis dan raden wij u aan om eerst onze opleiding “Basiskennis kandidaat asbestdeskundige inventarisatie” te volgen.

Vervolgens kunt u dan inschrijven voor de hier aangeboden praktijkmodule.

FEDASBEST, de Nationale beroepsvereniging van asbestdeskundigen en erkende asbestlaboratoria en Skilliant zijn  uitstekend geplaatst om een kwaliteitsvolle en praktische opleiding door ervaren deskundigen aan te bieden.

De opleidingen gebeuren in partnership tussen Fedasbest en SBM, waarbij er uitwisseling van persoonsgegevens zal zijn, doch uitsluitend in het kader van de samenwerking.

Voor wie is deze opleiding bestemd?

Kandidaat asbestdeskundigen inventarisatie die gecertificeerd willen worden en reeds beschikken over een goede basiskennis asbest.

Personen actief in de bouwnijverheid, immobiliën, vastgoedmakelaars, architecten, advocaten, notarissen, energiedeskundigen, EPB-verslaggevers, preventieadviseurs,  milieucoördinatoren, ….

Personen die reeds een basiskennis asbest hebben en op zoek zijn naar praktijkervaring.

Programma

  • Toepassingen asbesthoudende materialen opsporen.
  • Staalnames en beschermingsmaatregelen in praktijk.
  • Risicoanalysetechnieken zoals bedoeld in Codex en Vlarema.
  • Voorbeeldcasussen.
  • Asbestverwijderingswerken – methodieken:

- Eénvoudige handelingen/ met bijkomende maatregelen.

- Couveusezak methode.

- Hermetische zone.

Lesmomenten

Wanneer en waar Tijdstip Vrije plaatsen/Plaatsen Inschrijven
02/12/2021 in WESTERLO 08:30 - 17:00 15
Log in om je in te schrijven voor dit lesmoment.
Locatie:
Adres: Britselaan 20, 2260 Westerlo (tonen op de kaart)
Meerdaagse vorming: Nee
Lesgevers: fedasbest