Inschrijven voor de competentietest of de (schriftelijke) bekwaamheidsproef

Onderwerpen die te maken hebben met het Instituut

Aangemaakt op 21/12/2021

Laatste update 14/06/2022

Heb je groen licht gekregen om de competentietest of de schriftelijke bekwaamheidsproef af te leggen, dan krijg je hiervan een bericht via mail en/of in je account. Dat is het sein om je in te schrijven. Tot je dat bericht hebt ontvangen, kan je je niet inschrijven.

Zeker als het gaat om de bekwaamheidsproef, schrijf je je best snel in. De wachttijden kunnen immers oplopen, en als je te lang wacht, loert de ambtshalve weglating om de hoek.

De sessies voor de competentietest evenals voor de schriftelijke bekwaamheidsproef worden het ganse jaar door georganiseerd, ook in juli en augustus.

Inschrijving

Log in in je account en ga naar het dashboard.

Klik op de pagina “Vastgoedmakelaar worden”. Je vindt hier informatie terug over jouw stappen in het traject om titularis te worden.

Onder het kopje “Competentietest” of “Bekwaamheidsproef” zal je een grote knop “Inschrijven” zien staan. Klik op deze knop.

inschrijven-competentietest-account

Vervolgens kom je op de pagina terecht waar je eerst bepaalt in welke taal je de competentietest of bekwaamheidsproef wil afleggen. Daarna kies je één van de sessies uit de lijst, en klik je op de bijhorende knop “Inschrijven”.

inschrijven-sessie-kiezen

Is de inschrijving gelukt, dan ontvang je een bevestiging hiervan en zie je op je pagina “Vastgoedmakelaar worden” de gekozen sessie.

uitschrijven-competentietest-account

Je kan je inschrijving annuleren tot de dag vóór de sessie, en een nieuwe sessie kiezen, via dezelfde weg.

Wederinschrijving?

Heb je geen account en/of heb je een wederinschrijving als stagiair aangevraagd, contacteer ons dan voor meer informatie over het inschrijven voor de competentietest.

Was dit artikel nuttig?