Terug naar het overzicht

Antidiscriminatie op de woninghuurmarkt (webinar on demand)

Betalend
Webinar on demand

Beschrijving


In deze opleiding staan we stil bij de toepassingen van de antidiscriminatiewetgeving op de woninghuurmarkt. We gaan samen op zoek naar oplossingen om de wetgeving te verzoenen met uw dagelijkse praktijk als vastgoedmakelaar. 

 

We gaan uit van concrete voorbeelden en situaties en bekijken daarbij telkens de wettelijke basis.We starten met een korte theoretische toelichting bij de wettelijke basisprincipes en dit met bijzondere aandacht voor twee sleutelmomenten in het verhuurproces: de bezoekaanvraag voor een huurpand en de selectie van de huurder. Aan de hand van praktische cases tonen we u hoe u het best reageert als uw verhuurder discriminerende eisen stelt. Wat antwoordt u dan? En hoe reageert u naar de kandidaat-huurders?

 

U krijgt een antwoord op de vraag hoe u uw dagelijkse praktijk verzoent met de wettelijke vereisten en dit zowel burgerrechtelijk als deontologisch. Uiteraard is er ook ruimte voor uw concrete vragen. 

 

Na het webinar...

 

   • kent u het belang van de thematiek.
   • kent u de interactie tussen het fenomeen van discriminatie en de omliggende contextfactoren die hiermee interageren.
   • weet u welke handelingen discriminerend zijn.
   • weet u hoe u op een correcte wijze kunt omgaan met vragen tot discriminatie vanwege (potentiële) opdrachtgevers/verhuurders.
   • kunt u discriminerend gedrag herkennen.
   • kunt u het onderscheid tussen selectie enerzijds en discriminatie anderzijds op een kernachtige wijze toepassen.
   • kunt u omgaan met concrete cases en inschattingen, middels het omzetten van de verzamelde kennis naar de praktijk, mede aan de hand van de aangereikte tips en tricks, alsook de aangereikte hulpmiddelen. 

 

Docent: Filip Van der Veken

Duur: 1,5 uur

Aanbieder: VIVO

 

 

 

 

Doorlooptijd 90 minuten
Erkende uren 1,5
Lesgever(s) Filip Van der Veken
Interessant voor Bemiddelaar & Syndicus

Voorwaarden


 • Deze vorming maakt geen onderdeel van het gratis aanbod van de BIV. De BIV-voorwaarden voor gratis vorming zijn niet van toepassing. Informeer bij de vormingsverstrekker of u in aanmerking komt voor hun gratis vorming.
VIVO

Georganiseerd door
VIVO

Inschrijven