BIV

Onderwerpen die te maken hebben met het Instituut

U bent hier

Je (adres)gegevens bijwerken

Je (adres)gegevens bijwerken

Aangemaakt op: 19/12/2017
Laatste update: 10/04/2020

Correcte gegevens: de basis!

Als makelaar heb je zelf de verantwoordelijkheid om ons op de hoogte te houden van wijzigingen aan persoonlijke en professionele gegevens. Correcte gegevens zijn immers de basis van een goed contact.

We raden ten stelligste aan om je account te koppelen aan je persoonlijke privé-mailbox, bijvoorbeeld naam.voornaam@gmail.com of naam_voornaam@hotmail.com. Gebruik géén info@ als primair e-mailadres. Je zal na verloop van tijd immers meer en meer aan jou persoonlijk gerichte communicatie van ons ontvangen op dit adres.

We zien heel vaak dat, om welke reden dan ook, mensen die een e-mailadres van het kantoor gebruiken, geen toegang meer hebben tot dit adres (omwille van bijvoorbeeld een naamsverandering van het kantoor, of een vertrek van die persoon uit het kantoor). Als dat gebeurt, komt dat met 2 problematische gevolgen:

  • je mist belangrijke communicatie vanuit het BIV (in de toekomst zal dit over nog andere zaken gaan dan alleen BIV-Mail of automatische meldingen in het kader van een stage);
  • als je je wachtwoord vergeet, vertrekt een e-mail naar je kantooradres waar je geen toegang meer toe hebt, en kan je dus geen nieuw wachtwoord instellen.

Persoonlijke gegevens: automatisch geüpdatet

Wat het updaten van je persoonlijke gegevens betreft, zoals je privé-woonplaats, maakten we het je alvast gemakkelijk. 

Doordat we onze systemen gekoppeld hebben aan het Rijksregister, beschikken we steeds automatisch over de meest recente en meest correcte adresgegevens die er in België bestaan. Uiteraard hebben we hiervoor de toestemming van de Privacycommissie gekregen. Je gegevens worden beheerd conform de geldende wetgeving en worden in geen enkel geval verkocht of doorgegeven aan derden.

Enkel je telefoonnummer en gsm-nummer moet je zelf bijgewerkt houden.

De voordelen hiervan voor jou als BIV-lid zijn duidelijk. Zonder dat je hier iets voor hoeft te doen, ontvang je briefwisseling, BIV-News en belangrijke aankondigingen op het juiste adres. 

Zakelijke gegevens bijwerken: via je account

Waar je ook zelf voor dient te zorgen, is dat je je zakelijke gegevens up-to-date houdt, zodat je eenvoudig te vinden bent via “zoek een erkend vastgoedmakelaar” op BIV.be - en via zoekmachines als Google. We doen er alles aan opdat je zo eenvoudig mogelijk wijzigingen zelf kan doorvoeren. Gedaan met mails sturen naar info@biv.be of met het telefonisch dicteren van wijzigingen. Via je account werk je deze gegevens in een vingerknip bij.

Als je ingelogd bent, zie je rechts in beeld meteen de gegevens waarover we beschikken. Klik op “Aanpassen” om wijzigingen bij een set gegevens aan te brengen.

Om te vermijden dat wijzigingen aan je gegevens per ongeluk foutief worden opgeslagen, zal een BIV-medewerker steeds je gegevens nakijken en al dan niet bevestigen. Dit duurt meestal maximaal twee werkdagen.

Het adres van je hoofdkantoor kan je niet verwijderen, net als je privé-adres. Voor andere gegevens zoals van bijkantoren of vennootschappen, kan dit wel. Je kan ook maar één hoofdkantoor invoeren. Voeg bijkantoren toe wanneer nodig.

Als je een wijziging hebt aangebracht en doorgegeven, zal je daardoor een melding “Adresaanpassing in aanvraag“ zien staan. Als je je primaire e-mailadres wijzigt, zal je eerst een bevestigingsmail krijgen zodat je kan verifiëren of je het juiste e-mailadres hebt ingevoerd.

Was dit artikel nuttig?