Competentietest en schriftelijke bekwaamheidstest: nieuwe (eenvoudigere) inschrijvingsprocedure 
® shutterstock

Competentietest en schriftelijke bekwaamheidstest: nieuwe (eenvoudigere) inschrijvingsprocedure 

woensdag 17 maart 2021

We hebben het kiezen van een datum waarop je de competentietest of het schriftelijk gedeelte van de bekwaamheidsproef wil komen afleggen, drastisch vereenvoudigd.

Als het moment gekomen is, krijg je hiervan een bericht en verschijnt in je persoonlijke account op BIV.be een knop “inschrijven”. Je logt in, je gaat naar de pagina “vastgoedmakelaar worden”, klikt op de inschrijfknop, kiest een datum en je afspraak ligt vast. Kan je niet aanwezig zijn, dan schrijf je je uit en kies je op dezelfde manier eenvoudig een nieuwe datum. 

Tot voor kort moest je wachten op een token dat je per mail ontving, waarna je op een speciaal daartoe voorziene pagina moest inloggen en een sessie kon kiezen. Dat was vooral voor de kandidaten van de bekwaamheidstest omslachtig, want zij moesten eerst uitloggen uit hun persoonlijke account vooraleer ze op deze pagina het token konden invoeren. We konden dit echter niet anders aanpakken omdat de competentietest afgelegd wordt op een moment dat je als kandidaat-vastgoedmakelaar nog geen BIV-nummer hebt, en dus ook geen account had. Daarom hadden we een apart systeem voorzien. Nu dat probleem van de baan is, en de aanvragen om vastgoedmakelaar te worden digitaal verlopen, konden we het inschrijven voor één van de tests vereenvoudigen en centraliseren in de accounts.