Terug naar het overzicht

Vastgoedmakelaar met fysiek winkelpand: als je aan de voorwaarden voldoet, heb je recht op hinderpremie!

woensdag 22 april 2020

Vastgoedmakelaar met fysiek winkelpand: als je aan de voorwaarden voldoet, heb je recht op hinderpremie!
©Shutterstock

De afgelopen dagen bereikten ons diverse berichten van verontruste vastgoedmakelaars met fysiek kantoor die van het VLAIO een weigering van de corona hinderpremie ontvingen. Van andere vastgoedmakelaars mochten we dan weer vernemen dat ze een gunstig bericht hadden ontvangen. We begrijpen dat deze ogenschijnlijke willekeur tot onzekerheid en ergernis leidt.

Vandaar dat we meteen, en samen met het CIB, een formeel schrijven naar het kabinet Crevits hebben gericht, waarna ons het volgende nogmaals bevestigd werd: "Vastgoedmakelaars met een fysieke vestiging waar klanten worden ontvangen, komen juridisch in aanmerking voor een hinderpremie. Het is van belang om deze fysieke vestiging te bewijzen. De diensten van VLAIO doen bijkomend onderzoek naar deze fysieke vestiging en baseren daarop hun besluit. De ondernemingen die niet akkoord zijn met het besluit kunnen best een mail sturen naar coronahinderpremie@vlaio.be mét voldoende motivering waaruit blijkt dat zij wel aan de voorwaarden voldoen. In de praktijk zal dit ondermeer foto’s van gevel, etalage, binneninrichting moeten bevatten. Op basis van deze bijkomende motivatie maakt VLAIO haar definitieve beslissing."

Met andere woorden: wie dus aan de voorwaarden voldoet, moet recht hebben op de Vlaamse hinderpremie. Wie niet akkoord gaat met de beslissing van VLAIO kan op een gemotiveerde manier zijn bezwaar kenbaar maken. We hopen van harte dat je zo snel als mogelijk een gunstig bericht van het VLAIO mag ontvangen!