Terug naar het overzicht

Onze stagemeestervormingen zijn er weer: deze keer op het BIV

woensdag 14 september 2022

Stagemeestervorming: demo stagetool
©BIV

Het BIV vindt het erg belangrijk om niet alleen stagiairs maar ook stagemeesters goed te informeren over wat ze kunnen verwachten. Bij elk engagement horen naast rechten ook verplichtingen. Zo ben je als stagemeester o.a. verplicht om je stagiair(s) op te volgen in de stagetool. Sommige stagemeesters zijn nog niet zo vertrouwd met de tool, anderen zijn nog niet zo lang stagemeester of willen dit graag worden. 

Vandaar dat we regelmatig vormingen voor (toekomstige) stagemeesters organiseren waarbij we al deze zaken toelichten. De vormingen zullen voortaan opnieuw op het BIV plaatsvinden. Op 18 oktober, 22 november en 17 januari werden er nieuwe sessies gepland.

Schrijf je alvast in! Deze gratis opleiding vindt telkens plaats van 13u tot 17u en levert je 4 uur permanente vorming op. 

Wat mag je verwachten?

Demo stagetool - We behouden onze ijzersterke formule met daarin een demo van de stagetool die wordt toegelicht door onze digital manager. Hij kent de tool van A tot Z en legt de opbouw en aandachtspunten haarfijn uit.

Veelgestelde vragen over de stage - Daarna komt onze stagedirecteur aan het woord die stilstaat bij veelgestelde vragen omtrent de stage. Denk bv. aan de modaliteiten bij verbreking of opschorting van de stage, de opties tot verloning van de stagiair, de stageovereenkomst …

Tips van een ervaren stagemeester - Omdat we steeds van elkaar kunnen leren, nodigen we ook een ervaren stagemeester uit die tips deelt over hoe ze omgaat met haar stagiair, wat ze doet bij probleemsituaties, waar ze op let bij een eerste gesprek, hoe ze zorgt voor een gediversifieerde stage enz. 

Sessie van een coach - Afsluiten doen we met een sessie van een externe coach. Het BIV doet hiervoor beroep op een nieuwe partner. Deze coach zal je tools en technieken aanleren om optimaal met je stagiair te communiceren en om hem of haar te versterken zodat jullie een succesvolle samenwerking kunnen aangaan. 
 

Nieuwstags