Vocht- en schimmelproblemen in appartementen: schade en gevolgen

Organisator: Syntra Antwerpen & Vlaams-Brabant
Interessant voor: Syndicus Bemiddelaar
Deze vorming is: Betalend
Aantal erkende uren6.00

Ben je een eigenaar of bewoner van een flat, een loft, studio of appartement? Dan heb je te maken met medebewoners. Jij of zij worden soms geconfronteerd met vocht- of schimmelproblemen. Dan rijst de vraag: wie is hiervoor verantwoordelijk? Dit is een zeer moeilijk vraag. Als het een duidelijk zichtbaar lek is, kan die vraag iets makkelijker beantwoord worden. Maar meestal zit het vochtprobleem (en de daaruit voortvloeiende schimmelvorming) dieper en is dit pas na een lange tijd merkbaar. Soms ligt ook een structureel bouwtechnisch probleem aan de bron hiervan.

Dit heeft een belangrijke invloed op het gedrag van de bewoners en zal zeker aanleiding geven tot discussie over de aansprakelijkheid, de omvang van de schade en de aanpak van het probleem. In vele gevallen wordt het ook een verzekeringstechnisch verhaal. Maar wie is dan waar voor verzekerd? Soms krijgt men de opmerking dat men beter moet verluchten of ventileren. Maar volstaat dit wel?

Kortom, heel wat vragen die typisch zijn voor appartementen, gewoonweg omdat de bouwfysica nu eenmaal anders is dan in gewone woningen. 

Al deze aspecten komen in deze zomeropleiding aan bod. Met behulp van talrijke praktijkvoorbeelden wordt de problematiek duidelijk omschreven en naar oplossingen gezocht.

Ook als men wil renoveren, moeten men hiermee rekening houden.

 

Bent jij EPB-verslaggever, dan telt deze opleiding mee als permanente vorming.

Lesmomenten

Wanneer en waar Tijdstip Vrije plaatsen/Plaatsen Inschrijven
28/03/2022 (Webinar) 09:00 - 12:00 12
Log in om je in te schrijven voor dit lesmoment.
Locatie: -
Adres: -
Meerdaagse vorming: Ja
Lesgevers: Eddy Cruysberghs