Tweedaagse: Gedrag en gezichten doorzien en doelgerichter communiceren

Organisator: Dana Ketels - Impact Academy
Interessant voor: Syndicus Bemiddelaar
Deze vorming is: Betalend
Aantal erkende uren3.00

Als het goed en snel inschatten van anderen voor je belangrijk is, dan geeft deze training je diepgaand inzicht en een praktische aanpak. Je krijgt een nieuwe kijk op anderen en uzelf.

Als syndicus zit je wel eens in een lastige onderhandelaar, als kantoorhoofd neem je wel eens sollicitaties af en als in beheer snel met een bemiddeling.  In deze introductie masterclass leren we je op een andere manier kijken naar het gedrag zodat communiceren, samenwerken, onderhandelen en bemiddelen voorspelbaarder worden.

Met deze training in de innovatieve en op actueel wetenschappelijk onderzoek gefundeerde kennis over het persoonlijk non-verbaal repertoire, ben je in staat om al snel in een gesprek meer doelgericht in te spelen op uw gesprekspartner(s). Doordat je feitelijker observeert zal je ervaren dat je minder geneigd bent te oordelen over anderen. Als bonus zult je merken dat je zelf in allerlei situaties gemakkelijker het overzicht behoudt.

 

FOCUS VAN DE TRAINING:

Alle wijsheid begint met Inzicht in jezelf en je communicatie met een ander. In deze training leer je ontdekken wat er op gezichten te lezen valt. Je leert wat de gezichten van de anderen vertellen over hun communicatiestijl en gedrag onder druk.  Je leert voorzien op hoe het gedrag van mensen en processen zich ontwikkelen en doelgericht in te spelen op het gedrag van je gesprekspartners. Je leert je effectiviteit van jouw eigen communicatie en gedrag te verbeteren zodat je de regie in elk gesprek kan nemen. In twee dagen kun je anders en meer objectiever naar anderen kijken, jouw eigen non-verbale invloed herkennen en ernaar handelen met betere resultaten tot gevolg.

WAT ZIJN DE RESULTATEN?

·       Je herkent non-verbale spanningssignalen op bij je gesprekspartner waarop je kan anticiperen. Je kan de regie in elke gesprek en de connectie vergroot.  Je weet waar de gevoeligheden zitten tijdens het gesprek

.       Je hebt voorsprong en voordeel tijdens elke onderhandeling en bemiddeling.  Je kan door naar gezichten te kijken precies zien waar je op kan aansluiten of kan de risico's verbonden aan deze persoon in keert brengen. 

·       Je boodschap zal congruent zijn met je lichaamstaal omdat je zelf ook in de spiegel kijkt en geen gemixte signalen wil uitzenden.  Je weet dat dit voor je eigen trust factor niet gunstig is.

·        Je word je bewust van je non-verbale impact/ invloed zodat je weet wat jij zelf communiceert.  Je kent jouw eigen kwaliteiten en valkuilen en kan als het ware als een vlieg naar jezelf kijken en jouw impulsen reguleren.

·       Je kan beter samenwerken en communiceren met anderen ongeacht de rang

·       Je communiceert overtuigender en duidelijker doordat je de non-verbale signalen bij jouw gesprekspartner beter kan lezen

·       Je komt sneller tot de kern in een gesprek en discussies worden inhoudelijker

·       Je leert objectiever kijken waardoor je minder snel in het oordeel komt en foute interpretaties vermijdt.


# Persoonlijk Inzicht
Krijg meer inzicht in je non-verbale communicatiestijl en de (onbewuste) drijfveren erachter. 
Bekijken: Leer je gedragstendensen en communicatie (her)kennen en beïnvloeden, zowel privé als tijdens professionele activiteiten.

Verrijken: Zo verbeter je de effectiviteit van de eigen communicatie, neem de regie van het gesprek in handen. Krijg je meer grip op je werk- en persoonlijke relaties.


# Learning
Leer aandachtig naar de spanningssignalen in het gezicht van de medecursisten kijken en ontdek de methode die als als basis dienst voor de non-verbale strategie analyse. 

 

 

WAT LEER JE IN DEZE TRAINING?

 

Ontdekken

●      De essentie van de non-verbale strategie analyse

●      De betekenis van non-verbale repetitieve microbewegingen in het gezicht.

●      De basis van het kijken naar de microbewegingen van je gesprekspartners, doordat je met medecursisten oefent.

●      Ontdek wat jouw gezicht onbewust vertelt aan anderen.

Begrijpen

●      Je krijgt meer inzicht in je eigen non-verbale repertoire, gedragstendensen en de effecten ervan op je gesprekspartners.

●      Je krijgt ook inzicht in de manier waarop je onbewust beïnvloed wordt door anderen.

●      Je ontdekt wat je eigen subtiele non-verbale gedrag is in spanningssituaties. Hoe communiceer jij onder spanning.

●      Je krijgt inzicht in de  communicatiestrategieën van anderen door naar gezichten te kijken.

●      Beslissende voorsprong in gesprekken doordat je zaken ziet die anderen niet willen prijsgeven.

Toepassen

●      Feedback op jouw non-verbaal profiel.

●      Oefen tijdens en tussen de lessen door met videobeelden.

●      Tips voor de toepassing in de praktijk

 

PRAKTISCH

 

Trainingslocatie:

Deze dagtraining vindt plaats in de coworking plek Idola, te Antwerpse steenweg 19, Gent (Lochristi). Het ligt op 5 minuten van de E17 en op 10 min van de E40. Kom je met de bus vanuit Gent-Dampoort? De bus stopt rechtstreeks voor hun deur.  

Website: https://idola.be

 

Datum & tijdstip:

Dinsdag 18 mei en zaterdag 29 mei 2021 van 9u30 tot 17u00.

Onthaal vanaf 9u15.

 

Catering:

Warme en koude dranken zijn de ganse dag door voorhanden. Lunch is exclusief, maar kan wel besteld worden.

 

Wat breng je mee?

Je hebt tijdens de opleiding niet echt iets nodig. Breng gewoon je open mindset, gezonde portie enthousiasme en nieuwsgierigheid mee.

 

Fases:

1)     Telefonische intake door de lesgever

2)    Opleidingsdagen op 18 mei en 29 mei 2021

3)   Tussentijdse opdrachten

4)   Persoonlijk interview met Dana/Sofie ofwel vooraf ofwel ter plaatse (optioneel als je ook een persoonlijk profiel wil)

5)   Persoonlijke analyse en profiel op papier en persoonlijke terugkoppeling (zie optioneel als je ook een persoonlijk profiel wil)

 

Cursusmateriaal:

Cursus- en werkmateriaal wordt ter plaatse voorzien. Dit is belangrijk voor de definitieve analyse. Er zijn maximaal 14 plaatsen en vanaf 5 personen zijn we met twee trainers aanwezig.

 

PRIJS:

Ondernemingen: € 895, excl. BTW 
KMO’s en freelancers: € 745, excl. BTW

Optioneel: persoonlijke terugkoppeling sessie met jouw PNR analyse na de training:
€ 300, excl. BTW. Prijs is op voorwaarde dat we de opname met je voor of na een cursusdagen kunnen doen, online of tijdens de intake.  

Deelname is geldig na voorschot betaling van 300 euro op de BE39 0689 0847 2219.

Lesmomenten

Wanneer en waar Tijdstip Vrije plaatsen/Plaatsen Inschrijven
19/10/2021 in BERCHEM 09:30 - 17:00 14
Log in om je in te schrijven voor dit lesmoment.
Locatie: Antwerpen
Adres: Lange Leemstraat 358B 358B, 2600 Berchem (tonen op de kaart)
Meerdaagse vorming: Ja
Lesgevers: Dana Ketels