Successieplanning met vastgoed: impact van het hervormde erf- en huwelijksvermogensrecht

Organisator: VIVO vzw - Vlaams Instituut Vastgoedopleiding
Interessant voor: Syndicus Bemiddelaar
Deze vorming is: Betalend
Aantal erkende uren3.00
Successieplanning met vastgoed: impact van het hervormde erf- en huwelijksvermogensrecht (3u)

De hervormingen in het domein van het burgerlijk recht volgden elkaar de afgelopen jaren in sneltempo op. Zo ook in het erfrecht, de erfbelasting en het huwelijksvermogensrecht: hervormingen met een serieuze impact op successieplanningen met vastgoed.

Tijdens deze infosessie bekijken we samen uitgebreid welke impact de hervorming van het erfrecht, de erfbelasting en het huwelijksvermogensrecht voor u en de sector heeft.

Het plannen van vastgoed was in het verleden geen sinecure. Vaak werd er een specifieke planning opgemaakt omwille van vastgoed in een vermogen. Of er werd net, zonder oog voor de implicaties, aan het ene kind geld en aan het andere kind een onroerend goed geschonken, hoewel deze schenkingen erfrechtelijk grondig anders werden behandeld. Door de hervorming van het erfrecht werd o.a. het onderscheid tussen de behandeling van roerende en onroerende schenkingen weggewerkt, zodat ongelijke wettelijke regelingen niet langer zorgen voor een (ongewilde) ongelijke behandeling van de erfgenamen. Bovendien worden ook oude schenkingen automatisch onderworpen aan de spelregels van het 'nieuwe' erfrecht.

Dit en veel andere zaken komen aan bod tijdens deze sessie:
- wijzigingen inzake de reserve;
- wijzigingen in de spelregels inzake "inbreng" en de impact op successieplanning van vastgoed uit het verleden en in de toekomst;
- wijzigingen in de spelregels inzake "inkorting" en de impact op successieplanning van vastgoed uit het verleden en in de toekomst;
- hervorming erfbelasting;
- de wijziging in het huwelijksvermogensrecht van de 'anticipatieve inbreng';
- successieplanningstechnieken met onroerend goed

Na deze infosessie bent u weer helemaal mee met het erfrecht, de erf- en schenkbelasting, het huwelijksvermogensrecht en de impact ervan op vastgoedplanning!

Lesmomenten

Wanneer en waar Tijdstip Vrije plaatsen/Plaatsen Inschrijven
03/12/2020 in WEBINAR 14:00 - 17:00 50/65
Log in om je in te schrijven voor dit lesmoment.
Locatie:
Adres: Online 0, 9000 WEBINAR (tonen op de kaart)
Meerdaagse vorming: Nee
Lesgevers: Liesbeth Franck