CBI LANDMETEN S6: Planschade-planbaten met simulaties

Organisator: VIVES Kortrijk Business School
Interessant voor: Syndicus Bemiddelaar
Deze vorming is: Betalend
Aantal erkende uren3.00

In bepaalde omstandigheden kan de overheid de bestemming van een perceel wijzigen. Een perceel landbouwgrond kan bijvoorbeeld worden herbestemd tot een perceel geschikt voor bedrijvigheid. Dit creëert een aanzienlijke meerwaarde voor de eigenaar die dan ook waarschijnlijk belastingen moet betalen op deze meerwaarde, de zogenaamde planbatenheffing. Echter, ook de omgekeerde situatie kan zich voordoen. Een perceel kan door een bestemmingswijziging niet meer bebouwbaar of verkavelbaar worden. De rechtstreekse tegenhanger van de planbatenheffing is de planschadevergoeding.

De regelgevende normen inzake planschade en planbaten dateren van 1962 en 1977 maar bevatten onduidelijkheden die aanleiding geven tot technische en juridische vraagstukken in de praktijk. Welke knelpunten zijn er? Welke zijn de meest gestelde vragen door landmeters-experten over planbaten/planschade? Welke voorbeelden scheppen duidelijkheid?

In dit seminarie licht Omgeving Vlaanderen het regelgevend kader grondig toe. Vervolgens brengt Geomex enkele simulaties die voor nog meer duidelijkheid zorgen.

WWW.KORTRIJKBUSINESSSCHOOL.BE - 65 EURO

Lesmomenten

Wanneer en waar Tijdstip Vrije plaatsen/Plaatsen Inschrijven
14/05/2020 in KORTRIJK 14:00 - 17:00 60
Log in om je in te schrijven voor dit lesmoment.
Locatie: 52.08
Adres: Doorniksesteenweg 145, 8500 Kortrijk (tonen op de kaart)
Meerdaagse vorming: Nee
Lesgevers: Griet Lievrois en Hans Vanroose