E-learning: online vorming voor vastgoedmakelaars

Hier (en in je account) kan je van achter je bureau gratis online cursussen voor vastgoedmakelaars volgen.

Als je zo’n online cursus volgt, telt deze éénmalig mee voor je te behalen uren vorming. Online gevolgde e-learningcursussen van het BIV tellen voor maximum 2 uur mee in je totaal jaarlijks pakket van permanente vorming.

Stagiair? Hier zie je welke cursussen voor jou verplicht te volgen zijn.

We werken de cursussen regelmatig bij, dus neem zeker op tijd en stond eens een kijkje!

Het online vormingsaanbod is enkel toegankelijk voor BIV-leden. Je krijgt toegang tot je persoonlijke account met je gebruikelijk paswoord. Lees hier info over activeren en inloggen.

Om je attest te ontvangen voor de e-learningcursus in kwestie moet je slagen voor de test die hoort bij de cursus. Dat doe je door minstens 75 % van de vragen correct te beantwoorden.

Geslaagd? Dan kan je je attest terugvinden bij je vormingsattesten in je persoonlijke account.

 

Belangrijk m.b.t. de schriftelijke bekwaamheidstest

Veel stagiairs denken dat ze met het doorlopen van de e-learningcursussen perfect voorbereid zijn op de schriftelijke bekwaamheidstest.

Dat is niet het geval. We willen benadrukken dat de e-learning alleen zeker niet volstaat om de schriftelijke test succesvol af te leggen. De e-learning vormt basisleerstof en behandelt thema’s die niet volledig overeenstemmen met de 13 thema’s die worden bevraagd tijdens de bekwaamheidstest. Zo worden bv. ook onderwerpen als waardebepalingen of hypothecaire kredieten behandeld op de test, terwijl die niet in de e-learning vervat zitten. 

Het verdient ook verduidelijking dat zowel bemiddelaars als syndici vragen krijgen uit alle 13 thema’s. Wel is het zo dat elke kolom meer vragen krijgt over thema’s die voor hen van groter belang zijn (bv. beheer en rentmeesterschap voor syndici). Ook de weging (welke thema’s doorslaggevend zijn en welke minder) verschilt per kolom.

We herhalen dat een goede en vooral gevarieerde stage waarbij je de theorie in de praktijk hebt kunnen toepassen uitermate belangrijk blijft. Eén uniek naslagwerk of cursus bestaat er niet. Er zijn heel wat diverse en goede bronnen ter beschikking over al deze thema’s. Ga ook eens kijken op de officiële overheidswebsites die waardevolle info bieden.