Onder welke regels mogen plaatsbezoeken opnieuw plaatsvinden?

Op 11 mei mogen de B2C-kantoren hun activiteiten hernemen. Alle activiteiten, waaronder de fysieke plaatsbezoeken zijn opnieuw mogelijk. We maakten alvast een infofilmpje voor de consument waarin wordt uitgelegd dat je er alles aan doet om dat plaatsbezoek zo vlot en veilig mogelijk te laten verlopen! Deel het gerust op je site en social media en stuur het filmpje ook voor elk plaatsbezoek naar de bezoekers door. 

Met betrekking tot de organisatie en de richtlijnen bij plaatsbezoeken verwijzen we graag naar de sectorgids, die het BIV BIV samen met CIB Vlaanderen, Federia en het SF 323 heeft uitgewerkt. De sectorgids bevat specifieke richtlijnen en aandachtspunten voor zowel de vastgoedprofessional (bv. handschoenen en een mondmasker dragen bij elk bezoek, de veiligheidsvoorschriften voorafgaandelijk aan elk bezoek herhalen en vragen om deze strikt na te leven, het ontsmetten van alle deurklinken, trapleuningen en alle aangeraakte zaken in het pand...), de kandidaat-koper of huurder (het dragen van een bij voorkeur zelf meegebracht mondmasker, het verbod om zaken aan te raken in het pand...) en de bewoner (de woning verlaten tijdens het bezoek indien mogelijk...). Overhandig zo min mogelijk papieren documenten en kies voor de digitale oplossing (ondertekening) waar mogelijk.

Graag verwijzen we ook naar de handige flyers en affiches opgesteld door het Sociaal Fonds 323 met aandachtspunten voor een vlot en veilig verloop van de werkzaamheden (in het kader van een plaatsbezoek, bij een afspraak op kantoor, voor het personeel...). Stuur ze digitaal door waar nodig en hang de affiches op in je kantoor!

 

 

02 juli 2020