Tool AntiWitwas lanceert voordeelpakket

Tool AntiWitwas lanceert voordeelpakket

woensdag 12 juli 2017

De digitale tool AntiWitwas, die recent werd goedgekeurd door de FOD Economie en intussen operationeel is, helpt je als vastgoedmakelaar bij het vervullen van je antiwitwasverplichtingen. De tool zal je begeleiden bij de vragenlijst - die voor elke cliënt en transactie (wanneer de partijen samen worden gebracht) doorlopen moet worden - om het risicoprofiel van je klant te berekenen. Daarnaast kan je dankzij de toepassing ook je verplichte jaarverslag opmaken en doorsturen. Alle transacties worden in de tool gedurende minstens 5 jaar na het beëindigen van de relatie met de klant bewaard, zodat je hiermee ook aan je bewaarplicht voldoet. Dit alles zorgt er alvast voor dat je goed gewapend bent tegen strenge(re) controles van de FOD Economie.

Om geïnteresseerden uitgebreid de kans te geven om kennis te maken met de tool, kan je nog tot 31 december van dit jaar genieten van een voordeelpakket aan 90 euro, excl. BTW. Dit omvat:

  • de aanmaak van een onbeperkt aantal transacties tot en met 31/12/2017;
  • de aanmaak en indiening van het 'jaarverslag activiteiten 2017' dat eind juni 2018 bij de FOD Economie moet aankomen.

Zowel de standaardprijs voor één transactie en voor de aanmaak en indiening van het jaarverslag bedragen buiten het voordeelpakket elk 15 euro, excl. BTW. Zoals we eerder al meldden, blijft het screenen en het berekenen van risicoprofielen van partijen volledig gratis.
 
Door het voordeelpakket hoef je je als makelaar ook geen zorgen te maken mocht er in je kantoor al eens een fout gemaakt worden in de beginfase van het werken met de tool. En ook al zijn er meerdere vastgoedmakelaars in de vennootschap actief die samen één jaarverslag moeten indienen, dan zit dat inbegrepen in de 90 euro excl. BTW. Meer info over de tool en het voordeelpakket, vind je hier. Voor vragen kan je terecht bij support@antiwitwas.be.