Oplichtersduo gekend bij BIV in voorhechtenis

Oplichtersduo gekend bij BIV in voorhechtenis

woensdag 10 januari 2018

De Brugse onderzoeksrechter heeft gisteren besloten om het notoire duo (Carine B. en haar dochter Sherlyn D.) aan te houden op verdenking van oplichting. Het tweevoud lichtte jarenlang mensen op - hoofdzakelijk via vastgoed. Alles samen zouden zo’n 100 klachten tegen het duo gekend zijn.

Carine B. was ooit BIV-erkend (als stagiair), maar werd in 2016 door het Instituut geschrapt. Toen ze daarna verder vastgoedmakelaarsactiviteiten bleef stellen, kon ze ook gerechtelijk worden veroordeeld voor illegale makelaardij. Haar dochter behaalde nooit een BIV-erkenning. Ook zij kon dankzij de vaststellingen van het Instituut in 2016 voor illegale makelaardij worden veroordeeld. Beiden bleven echter nietsvermoedende slachtoffers oplichten. We zijn dan ook blij dat ze opnieuw tegen de gerechtelijke lamp zijn gelopen en zich momenteel in de cel bevinden.

De ervaring toont dat het duo hardleers is. Volgens de laatste informatie zouden ze nu actief zijn in de regio Brasschaat. Het BIV houdt hen in het oog, maar kon hen tot op heden niet betrappen op het stellen van vastgoedmakelaarsactiviteiten. Onze dienst Opsporing blijft dit uiteraard verder opvolgen. Het Brugs parket vraagt dat gedupeerden zich melden bij de politie. Lees ook het nieuwsbericht in HLN.

Op vrijdag 12 januari raakte bekend dat de Brugse raadkamer beslist heeft om het tweevoud nog een maand langer vast te houden.