De nieuwe competentietest is gelanceerd

De nieuwe competentietest is gelanceerd

donderdag 22 september 2016

Vanaf vandaag, 22 september, is de competentietest onherkenbaar veranderd. In plaats van slechts enkele kennisvragen voor te leggen, zal de nieuwe competentietest uit drie onderdelen bestaan, zijnde een “situational judgement test”, een redeneertest en een kennistest.

Drie onderdelen

De oude test onderzocht het kennisniveau van de kandidaten, en daarmee was de kous af. Elke vastgoedmakelaar zal echter bevestigen dat er veel meer komt kijken bij de uitoefening van het beroep dan kennis. Mensen aansturen, informatie analyseren, jezelf organiseren,... Noem maar op. Met deze drie tests gaan we een veel breder spectrum aan competenties testen die nodig zijn om het beroep professioneel uit te oefenen. Bemiddelaars en syndici krijgen bovendien een test op maat van hun toekomstige activiteiten. Wie op beide deelkolommen actief wil worden, wordt uitgenodigd om beide tests te komen afleggen.

Sterktes en zwaktes in kaart brengen

De competentietest blijft een verplicht af te leggen test waarvan het resultaat de toegang tot de stage niet verhindert, maar die de sterktes en zwaktes in kaart brengt waar de stagiair tijdens zijn of haar stage rekening mee zal moeten houden. De test zal 2,5u duren en we vragen dan ook met aandrang aan de kandidaten om op tijd te komen. Wie meer dan 15 minuten te laat is, zal een nieuwe afspraak moeten maken.

Op onze site bouwden we alvast een informatieve tekst over de nieuwe competentietest. Binnenkort kaarten we het onderwerp tevens aan in BIV-News!