E-learning volgen: hoe het werkt en wat de spelregels zijn

Onderwerpen die te maken hebben met het Instituut

Aangemaakt op 26/04/2022

Laatste update 31/05/2022

Vormingsaanbod

Tientallen onderwerpen

Jaarlijks volgen duizenden vastgoedmakelaars één of meer BIV-e-learningcursussen, van achter hun bureau, op eigen tempo, en helemaal gratis.

Het online vormingsaanbod is enkel toegankelijk voor BIV-leden in de BIV-account. Je krijgt toegang tot je persoonlijke account met je gebruikelijk paswoord. Er zijn tientallen cursussen beschikbaar over een brede set van onderwerpen. We werken de cursussen regelmatig bij, dus neem zeker op tijd en stond eens een kijkje.

Belangrijk: de bekwaamheidstest

Belangrijke info m.b.t. de schriftelijke bekwaamheidstest.

Veel stagiairs denken dat ze met het doorlopen van de e-learningcursussen perfect voorbereid zijn op de schriftelijke bekwaamheidstest. Dat is niet het geval!

We willen benadrukken dat de e-learning alleen zeker niet volstaat om de schriftelijke test succesvol af te leggen. De e-learning vormt basisleerstof en behandelt thema’s die niet volledig overeenstemmen met de 13 thema’s die worden bevraagd tijdens de bekwaamheidstest. Zo komen ook onderwerpen als waardebepalingen of hypothecaire kredieten aan bod in de test, terwijl die niet in de e-learning vervat zitten. 

Het verdient ook verduidelijking dat zowel bemiddelaars als syndici vragen krijgen uit alle 13 thema’s. Wel is het zo dat elke kolom meer vragen krijgt over thema’s die voor hen van groter belang zijn (bv. beheer en rentmeesterschap voor syndici). Ook de weging (welke thema’s doorslaggevend zijn en welke minder) verschilt per kolom.

We herhalen dat een goede en vooral gevarieerde stage waarbij je de theorie in de praktijk hebt kunnen toepassen uitermate belangrijk blijft. Eén uniek naslagwerk of cursus bestaat er niet. Er zijn heel wat diverse en goede bronnen ter beschikking over al deze thema’s. Ga ook eens kijken op de officiële overheidswebsites die waardevolle info bieden.

E-learning volgen

Ben je ook overtuigd van de voordelen van e-learning? Log in in je BIV-account, klik op E-learning in het linkermenu en open een cursus. Succes!

Inloggen
Was dit artikel nuttig?